onsdag 12 oktober 2011

3 år med uppfödarnamnet Näckrosdammens..

Tänk i morgon har jag haft mitt kennelnamn i 3 år, men den första valpkullen kom för 4:a år sedan och levt med cockrar i 7 år...

Cockerspanieln!!
En härlig mild lätt hund, en hund som älskar att vara med och finnas till hands för vad du vill den ska göra. Lätthanterlig, full med ös...Befriad från många svåra sjukdommar, som man läser om hos andra raser. Hoppas det håller i sig, med de tester som förordas, men inte är obligatoriska längre???Hoppas de blir enhetliga både enligt kennelklubbens rekomendationer och cockerklubben. Bör ju vara i samma anda, så inte köparen blir förvirrad om vad som är standard och obligatoriskt!!

Jag hoppas på många fler fina år, med rasen, om än dock avel i liten skala, så hoppas jag på ett fint avelsarbete, som gör mina cockrar bättre och bättre, som ska ta rasen frammåt i vad som är just utmärkande för en Engelsk cockerspaniel.

En mjuk behaglig vara till lags hund, med viftande svans, med utmärkt temperament och lagom mycket päls. Med en stark rygg och hals, som klarar det den är avlad för, apportera sin fågel till föraren och vara redo för nästa skot och att springa iväg..

En riktigt merry cocker med andra ord.

3 kommentarer:

 1. Fanny på North Bend13 oktober 2011 06:48

  Grattis till tre framgångsrika år! Bra att driva i liten skala där omtanken och kärleken til hundarna är ledorden!

  SvaraRadera
 2. Petra och Näckrosorna15 oktober 2011 18:52

  Ska bli minst lika roligt frammåt, att fortsätta med det!!

  SvaraRadera
 3. Grattis Petra!!
  En uppfödning i liten skala där man verkligen har kärleksfull tid för individen är att föredra
  Theres & halvskogisarna

  SvaraRadera

Sidor